Proiectul a fost foarte bine organizat. Incepand de la selectia elevilor pana la cazarea in locatia care ne-a fost pusa la dispozitie a fost reusita.Toate activitatile la care am participat au avut legatura cu Liceul Bachcesehir Ataturk Anatolian din Istanbul. In primele zile am vizitat licul unde am interactionat cu elevii de acolo. Ne-au aratat premiile castigate pe partea de robotica. Este un liceu modern, in comparatie cu liceele de la noi din Constanta. Am vizitat un centru IT, acolo am avut prima experienta cu Realitatea virtuala. Ultima activitate a fost alaturi de elevii din liceul respective cu ocazia Comemorarii lui Ataturk si ziua tineretului si sportului. Ei reprezentand fanfare liceului. Pe langa activitatile pe care le-am facut cu elevii din liceu, am avut posibilitatea sa exploram orasul si sa vizitam cateva locuri turistice si monumente istorice.In acest proiect am invatat ca interactiunea dintre doua culture diferite este frumoasa. Intelegerea culture, asemanari dintre tara noastra si Turcia, de la gastronomie la limba si comportament.
Pe de parte cea mai frumoasă experiență. În primul rând, am învățat să interacționezi cu oamenii străini și sa mi perfecționez abilitatea de a vorbi și a înțelege engleză. În al doilea rând, mi-am făcut prieteni noi și am învățat despre tradițiile lor. În al treilea rând, am învățat să mă descurc împreună cu grupul meu și să fac parte la activități care mi-au plăcut foarte mult. În concluzie aș repeta fără ezitare experiența Erasmus
Vreau sa incep prin a spune ca organizarea proiectului a fost una excelenta, activitatile nu au fost plictisitoare ba chiar atunci ne am facut prieteni cu care inca tinem legatura si am invatat multe lucruri despre cultura Turciei, iar cel mai important lucru este ca am invatat despre cum sa comunicam cu persoane care duc alt stil de viata.
Buna ziua, din perspectiva mea, proiectul s-a desfasurat cu succes. Organizarea a fost foarte bine pusa la punct, ceea ce a facut intregul proces sa fie mai placut si mai eficient. Activitatile desfasurate in cadrul proiectului au fost variate si interesante, iar colaborarea cu ceilalti participanti a fost foarte benefica. Am avut oportunitatea de a lega prietenii cu oameni din diverse medii culturale si aceste legaturi au ramas vii si dupa incheierea proiectului. Unul dintre cele mai valoroase lucruri pe care le-am invatat din aceasta experienta a fost cum sa comunicam si sa interactionam cu persoane care au stiluri de viata si perspective diferite. Acest lucru a fost cu adevarat benefic pentru dezvoltarea noastra personala si profesionala.
In opinia mea organizarea din spatele proiectului a fost foarte bine pusa la punct.Nu am avut nici un moment in care ne am plictisit sau nu am avut ce sa facem. Activitățile au fost interesante si educative!A fost prima mea participare într-un proiect Erasmus, si sunt foarte satisfacut și încântat, de aceasta oportunitate , întrucât am avut posibilitate de a lua parte într-un program ,,school education’’ Mi a placut foarte mult modul în care sau desfășurat acțiunile. Multumesc programului Erasmus, pentru șansă de a participa în acest proiect, și echipei coordonatoare. Consider proiectul ca una dintre cele mai pozitive experiențe la care am participat până acum. Recomand cu mare încredere viitorilor participanți, să se implice activ in astfel de proiecte.
Parerea mea despre proiect:- organizarea a fost pusa la punct in asa fel incat sa ne bucuram cat mai mult de tot felul de activitati- a fost o experienta extrecurriculara de neuitat impreuna cu cadrele didactice si colegii care au particitpat la proiect- am invatat si am ramas fascinat de cultura, gastronomia si infrastructura tarii. Pe parcursul proiectului legand prietenii si cunostiinte avansate in domeniul electrotehnicii.
In opinia mea organizarea a fost bine pusa la punct si activitatile au fost bine alese si au ajutat la formarea conexiunilor intre elevii scolii noastre si elevii celeilalte scoli, a fost o experienta pozitiva 100%!!
Experiența din Erasmus a fost una frumoasa si plină de activități interactive. Am comunicat si facut schimb de experiențe cu persoane noi si un alt tip de religie.Eu unul am fost placut surprins de proiect si il recomand tuturor.
în opinia mea, organizarea din spatele proiectului cat și activitățile făcute de profesorii coordonatori au fost foarte bine puse la punct. în primul rând, doamnele profesor au știut și au reușit să gestioneze atât timpul cat și toți elevii implicați în proiect. în al doilea rând, am avut foarte multe activități interesante și educative în același timp care ne au creat niște amintiri foarte frumoase și greu de uitat.
Buna ziua, numele meu este Iuliana si am avut placerea de a face parte din mobilitatea Erasmus+, anul 2023 cu deplasarea in Turcia. In cadrul acestui proiect am avut ocazia de a invata o multime de lucruri noi, vizita locuri interesante, admira privelisti superbe si bineinteles, a cunoaste persoane minunate, acum dragi mie. Cateva dintre aceste persoane, astazi imi sunt chiar prieteni apropiati. Sincer planuiesc ca in viitorul apropiat sa ii si vizitez. Activitatile au fost foarte interesante, am invatat tot felul de lucruri atat despre despre cultura, tara si limba lor, dar si lucruri tehnice, cum ar fi programarea si construirea robotilor. Am vizitat muzee, monumente, moschee am urmarit meciurile de volei si fotbal ale liceului, am participat la un campionat de jocuri pe calculator, am ajuns inclusiv in marele bazar turcesc si bineinteles ca nu se ???? putea fara cateva cumparaturi. Activitatile au fost multe si diversificate, astfel incat, cu siguranta toata lumea a fost satisfacuta, iar despre plimbarile prin oras nici nu mai zic. Un oras superb cu inclinatii clare spre arhitectura otomana, care sigur fura priviri, oameni nemaipomeniti, si nu in ultimul rand, o gazduire pe cinste, atat din partea liceului, cat si din partea cazarii. Presupun ca nu e cazul sa mai detaliez cand spun ca am ramas cu o impresie placuta despre Istanbul si Turcia per general.
afisarea calendarului selectiei participantilor elevi in perioada 14 – 16 februarie 2023: la aviziere, pe site-ul proiectului www.proiecte-erasmus.com;
depunerea dosarelor pentru inscrierea la concursul de selectie, 16 februarie – 24 februarie 2023
evaluarea dosarelor, 27 februarie 2022
sustinerea testului la limba engleza, 01 martie 2023
publicarea rezultatelor, 02 martie 2023
depunerea si rezolvarea contestatiilor 03 martie 2023
Liceul de Marină Constanta implementează în perioada 1 iunie 2022 – 31 august 2023 proiectul numărul 2022-1-RO01-KA121-SCH-000066676, finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+.
Obiectivele proiectului:
Perfecționarea profesională a 8 persoane din personalul școlii în noi tehnologii, noi metode de predare-învățare și de organizare a activităților scolii, prin cursuri structurate, 2022-2023
Dezvoltarea competențelor cheie și a abilităților transversale (gândire critică, creativitate, spirit umanitar) a 10 elevi în mediu internațional, pentru succes în educație și pregătire pt viață și carieră
Grupurile țintă:
10 elevi clasele a XI-a, care vor desfășura o activitate de grup la școala din Istanbul, Turcia. În grup vor fi incluși elevi cu oportunități reduse cauzate de: probleme de sănătate, diferențe culturale, bariere legate de sistemele de educație și formare, sociale, economice, geografice, discriminatorii)
8 persoane (cadre didactice și didactic auxiliar) în mobilitate la cursuri de formare
Standarde de calitate de bază-priorități Erasmus+:
Incluziune și diversitate
Sustenabilitate și responsabilitatea față de mediu
Educație digitală
Participarea activă la rețeaua organizațiilor Erasmus
Partenerii sunt:
furnizorii de cursuri: Europass Academy of Creativity, Barcelona Spania, ITC International Praga Republica Cehă, Euromentor Education and Training, Barcelona Spania
școala de primire a grupului de elevi – Bahçeşehir Atatürk Anatolian High School
Activitățile proiectului:
Informarea grupurilor țintă
Selecția participanților
Pregătirea pedagogică, lingvistică, logistică și interculturală
Organizarea stagiilor: rezervarea cursurilor, cooperarea privind activitățile elevilor, elaborarea documentelor de mobilitate (contracte financiare, de mobilitate și Europass), rezervări și achiziții: cazare, bilete de transport, asigurări
Mobilități:
Stagii de perfecționare a 8 profesori prin cursuri structurate: aprilie, mai 2023
Activități de grup a 10 elevi pt dezvoltarea unor competențe cheie și transversale, mai 2023
Diseminarea rezultatelor
Monitorizarea și evaluarea proiectului
Raportare
Mobilitățile vor fi organizate în fluxuri: 3 fluxuri pentru 8 persoane staf și 1 flux de 10 elevi
Cursuri:
Încurajarea gândirii creative
Instrumente de educație digitală pentru profesori: web2.0
TIC în educație
O școală europeană pentru toți copiii
Activitățile grupului de copii:
Prezentări ale școlilor partenere Liceul de Marina Constanta și Liceul Bahçeşehir Atatürk Anatolian din Istanbul
Prezentări privind incluziunea elevilor migranți (sirieni, ucrainieni) în activitatea de învățare și evaluare
Prezentare comparativă a programelor de matematică
Lecții de istoria Turciei în realitatea virtuală
Concurs de jocuri video în Living Lab
Experimentare în laboratorul de robotică
Campionat de baschet
Vizitarea Muzeului de Marină din Istanbul
Vizitarea palatului Dolmabahce din Istanbul
Rezultate așteptate
Grup elevi: 10 elevi cu competente cheie (comunicare, digitale) și abilități transversale (gândire critică, creativitate, spirit umanitar) îmbunătățite; Album/film al activităților; Înregistrări pe temele activităților: interculturalitate, digitalizare, migrație.
Personalul școlii: 8 persoane perfecționate în tehnici de predare digitale, în dezvoltarea gândirii creative a elevilor, în mecanisme de sprijinire a incluziunii; Prezentări în PowerPoint / broșură cu noile metode și tehnici de predare-învățare.
Impactul așteptat:
îmbunătățirea rezultatelor academice ale elevilor in 2022-2023 cu 5% ca urmare a dezvoltării competențelor cadrelor didactice;
implicarea mai activă a tuturor elevilor școlii din grupuri dezavantajate în procesul instructiv-educativ.
Liceul de Marină Constanta organizează concurs pentru selecția participanților din grupul țintă al proiectului 2022-1-RO01-KA121-SCH-000066676, finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+.
Obiectivul general al proiectului este perfecționarea a 8 cadre didactice prin cursuri structurate și dezvoltarea competentelor transversale și cheie a 10 elevi, în anul școlar 2022-2023.
Grup țintă: 8 cadre didactice și 10 elevi clasele a XI-a de la Liceul de Marina Constanta
Perioada de implementare a proiectului este 1 iunie 2022 – 31 august 2023.
Mobilitățilevor fi organizate în perioada 1 martie – 30 iunie 2023, în țări din Europa: Cehia, Turcia, Spania
Criterii de selecție cadre didactice:
Educație și formare;
Experiența profesională;
Competenţe lingvistice, limba engleză, nivel minim B1;
Motivația participării la mobilitatea Erasmus;
Diseminarea și valorizarea rezultatelor.
Criterii de selecție elevi:
Nivel educație, calităţi morale şi de comportament (media la purtare în anul școlar 2021-2022)
Competente academice (media generala a anului școlar 2021-2022)
Competenţe lingvistice, limba engleză, nivel minim A2;
Motivația participării la mobilitatea Erasmus
Conținutul dosarului de selecție – cadre didactice:
Cerere tip de înscriere la concursul de selecție;
Copie după CI;
Adeverință emisă de instituția de învățământ care să ateste încadrarea în grupul țintă;
Scrisoare de intenție care să conțină: motivația participării la selecție și un plan de diseminare și valorizare a rezultatelor perfecționării;
Fisa de auto(evaluare) și Raport / Curriculum Vitae care sa cuprindă formarea, experiența în ultimii 2 ani școlari încheiați și competențele lingvistice;
Conținutul dosarului de selecție – elevi:
Cerere tip de înscriere la concursul de selecție;
Copie după CI;
Adeverință emisă de instituția de învățământ (cu media generală și media la purtare 2021-2022)
Scrisoare de motivație – care sa conțină min 3 motive de participare și min 3 rezultate ale învățării așteptate;
Declarație părinți – acord privind participarea în proiect şi deplasarea în străinătate
Adeverință medicală – clinic sănătos
Documente care dovedesc apartenența la oportunități reduse
PARTICIPANȚI CU OPORTUNITĂȚI REDUSE
Oportunitățile reduse sunt definite în Strategia privind incluziunea și diversitatea din cadrul Erasmus+ și al Corpului european de solidaritate.
Bariere
Acte doveditoare:
Handicapuri
adeverinte medicale
Probleme de sanatate
adeverinte medicale
Sisteme de educatie si formare diferite
documente de transfer scolar
Bariere sociale
copii dupa certificate de nastere, deces, divort
Diferente culturale
documente de imigratie
Bariere economice
bursa sociala, venit parinti
Bariere legate de discriminare
declaratii privind discriminare legata de etnie, religie, handicap
Bariere geografice
copie CI
CALENDARUL SELECȚIEI – PARTICIPANȚII LA CURSURI DE FORMARE
anunț privind selecția în perioada 24 – 30 noiembrie 2022: la aviziere, pe site-ul proiectului www.proiecte-erasmus.com;
depunerea dosarelor pentru înscrierea la concursul de selecție, 05 – 15 decembrie 2022
evaluarea dosarelor, 17 decembrie 2022
publicarea rezultatelor, 18 decembrie 2022
depunerea și rezolvarea contestațiilor 19 decembrie 2022